Sydnordisk Akademi for Donaldisme

Institut for Donaldistisk Økonomi

Så bydes velkommen til Institut for Donaldistisk Økonomi, hvor vi studerer og forsker i Andebys økonomiske forhold. Den økonomiske metropol i Stella anatium, der som bekendt er hjemsted for verdens rigeste and, beskrives ofte som selve essensen af det kapitalistiske idealsamfund - ikke mindst af kapitalismens modstandere - men som det vil fremkomme, er Andebys økonomiske struktur nu langt fra så typisk eller simpel, som man måske umiddelbart skulle tro.

 

Joakim von And og hans penge

Joakim von Ands forhold til hans kære, fattige spareskillinger har altid fascineret de donaldistiske forskere. På Center for Joakimforskning findes dels et referat af dr. orn. Grobian Gans' klassiske "psykogram" herom fra 1970, samt en dertil tilknyttet opfølgning af vor egen dr. don. Jacobinus GrandjeAnd (CKD) om, hvorfor det er så vigtigt for von And, at være verdens rigeste and.

Den fuldkomne kapitalist

 

Hvorfor være verdens rigeste and?

      

Andeby i €uroland?

I julen 2003 udspillede sig en livlig debat på det nu hedengangne Donaldistisk Forum om brugen af €uro-symboler i von And-imperiet. Er Andeby virkelig konverteret til den på vore breddegrader så omstridte, kontinentaleuropæiske fællesvaluta - eller var der tale om en politisk indoktrinering fra €uro-venlige, skumle kræfter i den omtrent ligeså udskældte censur-koncern? Eller er sandheden i virkeligheden endnu mere skræmmende...?

Jakobsen: Andeby i €uroland?

 

Gjøgsig: Ville JvA veksle til €uro?

 

Jakobsen: €uro i Andeby - eller vice versa?

 

 

Likviditet : en potentiel forklaringsfaktor i donaldistisk temporalforskning?

På det store donaldistiske seminar i efteråret 2003 om Tiden i Andeby kunne professor Jakobsen fra Dansk Vicar Forbund (DVF) på baggrund af barksistisk-vicarianske studier fremsætte en opsigtsvækkende tese om, at de særegne tidsforhold i Andeby muligvis skal søge deres forklaring i Joakim von Ands pengetank.

 

Jakobsen: Tid og penge

 

 

 

Retur til Akademiets forside

 

Sydnordisk Akademi for Donaldisme henleder opmærksomheden på, at rettighederne til (næsten) alle de anvendte billeder på Akademiets sider tilhører ©Disney, der i Danmark er repræsenteret ved Egmont Serieforlaget A/S. Billedmaterialet må ikke anvendes i erhvervsmæssigt øjemed.